Thai curry leves

Recept nyomtatása
Thai curry leves
Ezt a levest azoknak ajánljuk, akik szeretik a thai fűszerezésű ételeket. Magával ragadó, keleti ízvilágú fenséges leves, amit a curry és a shiitake gomba tesz izgalmassá.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 20 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 20 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Beáztatjuk a shiitake gombát 1 órára 4 dl forró vízbe. Felforralunk még 4 dl vizet és ezzel a borsót és brokkolit leforrázzuk a Vegital növényi italkészítőben.
  2. Ha friss a brokkoli, akkor kisebb rózsákra szedjük. 5 perc alatt kiolvad minden, hozzátesszük a többi hozzávalót, a vízzel bezárólag és Chunky soup/Darabos leves programon megfőzzük.
  3. Amikor elkészült, hozzákeverjük a növényi italt vagy tejszínpótlót és a frissen facsart lime levét.
  4. Tálaláskor lilahagyma szeletek, szezámmag, friss koriander, esetleg főtt rizstészta levesbetétnek és sriracha csiliszósz kerülhet a tetejére. Vigyázat, eléggé erős szokott lenni!
Megjegyzés

A leves elkészítését azokhoz a gépekhez javasoljuk, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.

Sz. Éva receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek