Tavaszi gyümölcsleves ibolyával
Recept nyomtatása
Ízletes, frissítő gyümölcsleves, amit a tavasz egyik hírnökével az ibolyával tettünk izgalmassá. Az erdei gyümölcsöket kiegészítve külöleges ízharmóniát teremt. Hidegen és melegen egyaránt finom.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
25 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
25 perc
Tavaszi gyümölcsleves ibolyával
Recept nyomtatása
Ízletes, frissítő gyümölcsleves, amit a tavasz egyik hírnökével az ibolyával tettünk izgalmassá. Az erdei gyümölcsöket kiegészítve külöleges ízharmóniát teremt. Hidegen és melegen egyaránt finom.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
25 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
25 perc
Hozzávalók
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Fruit Juice vagy Blend programot.
  2. Ezután a Smooth soup/Krémleves funkcióval készre főzzük a levest.
  3. Az apró magok miatt érdemes leszűrni. Ízlés szerint tovább gazdagítható gyümölcsökkel, növényi krémmel.
Megjegyzés

Fontos! Az ibolya az ehető virágok kategóriájába tartozik, de nem minden virág ehető. Ha nem vagyunk biztosak a fajtában, olvassunk utána, vagy kérjük szakember segítségét. Kizárólag olyan helyen szedjük, ahol biztosan nem éri szennyeződés. Ne út melletti, vagy permetezett virágok legyenek. A legjobb, ha saját termesztésű virágokat használunk, de abból is csak az egészséges és virágzás teljében lévő növényeket fogyasszuk. A virágok fogyasztásánál legalább olyan körültekintőnek kell lenni, mint a gyógynövények esetében!