Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
- 20 g texturált borsófehérje
- 150 g karfiol kis rózsákra szedve
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis vöröshagyma felkockázva
- 100 g borsó (fagyasztottat használtunk)
- 1/4 teáskanál tárkony
- 130 g sárgarépa
- 1 csipetnyi só ízlés szerint
- 1 csipetnyi őrölt bors ízlés szerint
- 1 db leveskocka
- 2 db babérlevél
- 2 szelet tv paprika
- 3 dl kesudió ital
- 1 teáskanál zöldségmix vagy ételízesítő
- 0,5 db paradicsom kis méretű
- 1 csipetnyi petrezselyemlevél ízlés szerint
- 1 db bio citrom leve frissen facsarva
- víz a maximum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Forraljunk fel 4 dl vizet. 2 dl-t öntsünk a Vegital növényi italkészítő tartályába a fagyasztott borsóval együtt. Amíg olvad, előkészítjük a többi hozzávalót.
- A borsófehérjét tegyük egy kisebb tálba, és öntsük rá a maradék 2 dl forralt vizet.
- Ameddig olvad a borsó és a fehérje ázik, meghámozzuk a répát és felaprítjuk 1x1 cm-es kockákra. A karfiolt kis rózsákra szedjük, a hagymát hámozzuk és kockázzuk.
- Ezután mindent, kivéve a texturált borsófehérjét, a Vegital gépbe dobálunk. (eddigre már a borsó is kiolvad).
- Chunky/Darabos leves programon megfőzzük, a végén hozzáadjuk a húshelyettesítő borsófehérje kockákat és 5 perc múlva ehetünk is. Frissen facsart citromlével, petrezselyemzölddel kínáljuk.
Megjegyzés
A leves elkészítését azokhoz a gépekhez javasoljuk, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.
Sz. Éva receptje