Tárkonyos zöldségleves
Recept nyomtatása
Kiadós, laktató, mennyei leves. A zöldségek összhangját egy csipetnyi tárkonnyal tettük még gazdagabb ízűvé. Előételként, de tartalmassága miatt még egytálételként is tökéletes.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
20 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
20 perc
Tárkonyos zöldségleves
Recept nyomtatása
Kiadós, laktató, mennyei leves. A zöldségek összhangját egy csipetnyi tárkonnyal tettük még gazdagabb ízűvé. Előételként, de tartalmassága miatt még egytálételként is tökéletes.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
20 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
20 perc
Hozzávalók
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. Forraljunk fel 4 dl vizet. 2 dl-t öntsünk a Vegital növényi italkészítő tartályába a fagyasztott borsóval együtt. Amíg olvad, előkészítjük a többi hozzávalót.
  2. A borsófehérjét tegyük egy kisebb tálba, és öntsük rá a maradék 2 dl forralt vizet.
  3. Ameddig olvad a borsó és a fehérje ázik, meghámozzuk a répát és felaprítjuk 1×1 cm-es kockákra. A karfiolt kis rózsákra szedjük, a hagymát hámozzuk és kockázzuk.
  4. Ezután mindent, kivéve a texturált borsófehérjét, a Vegital gépbe dobálunk. (eddigre már a borsó is kiolvad).
  5. Chunky/Darabos leves programon megfőzzük, a végén hozzáadjuk a húshelyettesítő borsófehérje kockákat és 5 perc múlva ehetünk is. Frissen facsart citromlével, petrezselyemzölddel kínáljuk.
Megjegyzés

A leves elkészítését azokhoz a gépekhez javasoljuk, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.

Sz. Éva receptje