Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
- 350 g kápia paprika
- 4 db fokhagyma gerezd
- 100 g vöröshagyma (1 nagy fej)
- 200 g cukkini (hámozva, felkockázva)
- 15 g kesudió
- 1 evőkanál sörélesztő pehely (gluténmentes)
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1,5 teáskanál só
- 1 db leveskocka
- 1 evőkanál olaj
- 1 csipetnyi szárított chipotle (fafüstön szárított jalapeño paprika)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- 1 evőkanál friss citromlé (facsarásnyi)
- víz a maximum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A paprikát serpenyőben 1 evőkanál olajon 3-4 percig nagy lángon sütjük, majd hozzáadjuk a vékonyra szelt hagymát és ezzel is pirítjuk 2 percig, majd a cukkinit 2 percig, végül a fokhagymát 1 percig.
- Ez a művelet sütőben is biztosan elvégezhető, de így gyorsabb.
- Ezután az összes többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítőbe tesszük a zöldségeket, majd Smooth programon megfőzzük a levest.
Megjegyzés
Sz. Éva receptje- téli receptverseny
Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!