Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 28 óra |
Mennyiség |
g
|
Hozzávalók
- 500 g uborka
- 1 db fehér hagyma (közepes méretű)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál színes bors
- 1 teáskanál mustármag
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál só
- 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- 1 kávéskanál nádcukor
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd Vegital fermentáló tartályába rétegezzük őket.
- Beletesszük a borsot, mustármagot, babérlevelet is.
- A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a baktérium kultúrát.
- A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített baktériumot.
- A kész levet a zöldségekre öntjük.
- Elindítjuk a Kimchi programot, 28 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
- Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.
Megjegyzés
Tipp: Ízlés szerint gazdagítható egyéb fűszerekkel: koriandermaggal, kaporral.