Savanyúság uborkából
Recept nyomtatása
Ha már unod a kovászos uborkát, érdemes kipróbálni ezt a fűszeres kombinációt. A megszokott ízvilágot hagymával, fokhagymával és borssal tettük gazdagabbá.
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
28 óra
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
28 óra
Savanyúság uborkából
Recept nyomtatása
Ha már unod a kovászos uborkát, érdemes kipróbálni ezt a fűszeres kombinációt. A megszokott ízvilágot hagymával, fokhagymával és borssal tettük gazdagabbá.
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
28 óra
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
28 óra
Hozzávalók
Mennyiség: g
Elkészítés
  1. Az zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd Vegital fermentáló tartályába rétegezzük őket.
  2. Beletesszük a borsot, mustármagot, babérlevelet is.
  3. A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a baktérium kultúrát.
  4. A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített baktériumot.
  5. A kész levet a zöldségekre öntjük.
  6. Elindítjuk a Kimchi programot, 28 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
  7. Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.
Megjegyzés

Tipp: Ízlés szerint gazdagítható egyéb fűszerekkel: koriandermaggal, kaporral.