Finom, krémes tejhelyettesítő quinoából.
A Dél- Amerikából származó quinoa az inkák kincse- ként ismert, ők szent növénynek tartották, és úgy vélték, harcosaik a quinoa fogyasztásának köszönhetik kiemelkedő energiájukat, és gyors gyógyulási képességüket. Ízvilága a kuszkuszra, valamint kicsit a dióra emlékeztet, kiválóan helyettesíthetjük vele a rizst, nem csak a tejpótló italok készítésekor, de akár köretként való felhasználásakor is.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
- 46 g quinoa
- 70 g kókuszreszelék
- 0,5 mokkáskanál só
- 2 evőkanál Olajessimo vagy Paleolaj, kókuszzsír
- 1 evőkanál eritrit opcionális
- víz a maximum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A quinoa magot folyó víz alatt egy apró lyukú szitában jó alaposan, többször átmossuk.
- A Vegital növényi italkészítőbe rakjuk az összes hozzávalót és felöntjük vízzel a maximum jelzésig.
- Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
- Ha lejárt a program, leszűrjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje