Kelkáposztafőzelék
Recept nyomtatása
Kelkáposztafőzelék
Ezt a receptet darabos leves programmal lehet elkészíteni. Ez a főzelék jól variálható különböző feltétekkel. Tápláló és nagyon finom.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 35 perc
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 35 perc
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A megmosott kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a kelkáposztát előbb cikkekre, majd vékony csíkokra szeljük, a batátát/burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk.
  2. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és csontlével vagy vízzel felöntjük a maximum jelzésig. Elindítjuk a darabos leves programot.
  3. A kész, forró főzelékbe keverjük a törött borsot, a konjac lisztet.
  4. A kelkáposztát magyaros rántással is beránthatjuk. Sült kolbásszal, fasírozottal, vagy sült hússal kínáljuk. Vegetáriánusok számára a vega kolbász, zöldség fasírt lehet a jó megoldás.
Megjegyzés

11 hónapos kortól a babáknak is adható: mielőtt borsoznánk és konjac liszttel sűrítenénk, vegyük ki a főzelékből a babának való adagot, és adjunk hozzá darált főtt csirkehúst!

Egy kedves vásárlónk receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek