Quinoa ital
Recept nyomtatása
Finom, krémes tejhelyettesítő quinoából. A Dél- Amerikából származó quinoa az inkák kincse- ként ismert, ők szent növénynek tartották, és úgy vélték, harcosaik a quinoa fogyasztásának köszönhetik kiemelkedő energiájukat, és gyors gyógyulási képességüket. Ízvilága a kuszkuszra, valamint kicsit a dióra emlékeztet, kiválóan helyettesíthetjük vele a rizst, nem csak a tejpótló italok készítésekor, de akár köretként való felhasználásakor is.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Quinoa ital
Recept nyomtatása
Finom, krémes tejhelyettesítő quinoából. A Dél- Amerikából származó quinoa az inkák kincse- ként ismert, ők szent növénynek tartották, és úgy vélték, harcosaik a quinoa fogyasztásának köszönhetik kiemelkedő energiájukat, és gyors gyógyulási képességüket. Ízvilága a kuszkuszra, valamint kicsit a dióra emlékeztet, kiválóan helyettesíthetjük vele a rizst, nem csak a tejpótló italok készítésekor, de akár köretként való felhasználásakor is.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Hozzávalók
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. A quinoa magot folyó víz alatt egy apró lyukú szitában jó alaposan, többször átmossuk.
  2. A Vegital növényi italkészítőbe rakjuk az összes hozzávalót és felöntjük vízzel a maximum jelzésig.
  3. Program: “száraz mag”, “áztatott mag”, “gabonatej”, “soymilk”, “five grain”
  4. Ha lejárt a program, leszűrjük. Fogyasztásig a hűtőben tároljuk.
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje