Finom gyümölcsös mártás, vagy magyarul csatni. Isteni kiegészítője lehet egy ünnepi fogásnak.
Egyszerre édes, sós, savanyú, csípős, hihetetlenül harmonikusan, és isteni mindenféle sültekhez, főtt húsokhoz, vadakhoz, húsgombóchoz, sonkához, currys ételekhez kínáljuk. Ha az üveg tartalma egyszerre nem fogy el, a maradékot lezárt üvegben, felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 600 g alma savanyú fajta
- 2 db bio narancs kezeletlen
- 2 dl narancslé
- 100 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 150 g mazsola
- 1 kávéskanál gyömbérpor
- 1 kávéskanál só
- késhegynyi chili
- 2 teáskanál fahéj
- 3 evőkanál almacukor vagy eritrit
- 1,5 evőkanál pektin
- víz a minimum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd kis kockára vágjuk.
- A narancsok héját lereszeljük. A fehér réteget eltávolítjuk a gyümölcs húsáról, majd a narancsot is apró darabokra vágjuk.
- A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk.
- Az hozzávalókat a pektin kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
- Kiválasztjuk a Juice funkciót és összeturmixoljuk az alapanyagokat.
- Ezután a Corn juice, vagy Baby food programmal megfőzzük.
- Ha lejárt a program, ízesíthetjük még almacukorral/eritrittel és hozzá keverjük a pektint, elindítjuk a Juice funkcióval.
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)