Narancsos almás chutney
Recept nyomtatása
Finom gyümölcsös mártás, vagy magyarul csatni. Isteni kiegészítője lehet egy ünnepi fogásnak. Egyszerre édes, sós, savanyú, csípős, hihetetlenül harmonikusan, és isteni mindenféle sültekhez, főtt húsokhoz, vadakhoz, húsgombóchoz, sonkához, currys ételekhez kínáljuk. Ha az üveg tartalma egyszerre nem fogy el, a maradékot lezárt üvegben, felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Narancsos almás chutney
Recept nyomtatása
Finom gyümölcsös mártás, vagy magyarul csatni. Isteni kiegészítője lehet egy ünnepi fogásnak. Egyszerre édes, sós, savanyú, csípős, hihetetlenül harmonikusan, és isteni mindenféle sültekhez, főtt húsokhoz, vadakhoz, húsgombóchoz, sonkához, currys ételekhez kínáljuk. Ha az üveg tartalma egyszerre nem fogy el, a maradékot lezárt üvegben, felhasználásig a hűtőszekrényben tároljuk.
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Hozzávalók
Mennyiség: liter
Elkészítés
  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat eltávolítjuk, majd kis kockára vágjuk.
  2. A narancsok héját lereszeljük. A fehér réteget eltávolítjuk a gyümölcs húsáról, majd a narancsot is apró darabokra vágjuk.
  3. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk.
  4. Az hozzávalókat a pektin kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
  5. Kiválasztjuk a Juice funkciót és összeturmixoljuk az alapanyagokat.
  6. Ezután a Corn juice, vagy Baby food programmal megfőzzük.
  7. Ha lejárt a program, ízesíthetjük még almacukorral/eritrittel és hozzá keverjük a pektint, elindítjuk a Juice funkcióval.
  8. Kiforralt üvegekbe öntjük még forrón, lezárjuk. Fejre állítjuk az üvegeket és meleg helyre rakjuk, letakarjuk, majd 24 óra elteltével a végleges helyére kerülhet.
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)