Csokis “mogyoró ital” és fahéjjas almás muffin

Recept nyomtatása
"Mogyorótej" és fahéjjas almás muffin
Ízletes desszert ital egy hozzáillő süteménnyel. Tökéletes vendégváró fogás.
Mennyiség
l
Hozzávalók
Csokis "mogyorótej"
Fahéjas -almás muffin
Mennyiség
l
Hozzávalók
Csokis "mogyorótej"
Fahéjas -almás muffin
Elkészítés
"Csokis mogyorótej"
  1. A csoki kivételével a hozzávalókat beletesszük a Vegital növényi italkészítőbe és elindítjuk a Soymilk/ Dry bean/ Gabonatej programot. Szűrés után a kész italba turmixoljuk a csokoládét.
Fahéjas-almás muffin
  1. A tojásokból csipet sóval robotgép segítségével kemény habot készítünk. Keverés közben adagoljuk hozzá a cukrot is.
  2. Közben lereszeljük az almát, apróra vágjuk az aszaltszilvát, datolyát és a pirított diót.
  3. Mindent egy tálba teszünk, hozzáöntjük az útifűmaghéjat és a szűrleményt. (Az útifűmaghéj felveszi az alma levét). Alaposan összekeverjük.
  4. Apránként hozzáadjuk az olajat, "tejet", majd váltakozva a lisztet, az eritrittel- szódabikarbónával, valamint a keményre vert habot. Egy sűrű massza lesz a végeredmény.
  5. A kész tésztát muffin formákba adagoljuk és kb. 30-35 perc alatt készre, tűpróbáig sütjük.
Megjegyzés

Gy. Emese receptje-téli receptverseny

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek