A csoki kivételével a hozzávalókat beletesszük a Vegital növényi italkészítőbe és elindítjuk a Soymilk/ Dry bean/ Gabonatej programot. Szűrés után a kész italba turmixoljuk a csokoládét.
Fahéjas-almás muffin
A tojásokból csipet sóval robotgép segítségével kemény habot készítünk. Keverés közben adagoljuk hozzá a cukrot is.
Közben lereszeljük az almát, apróra vágjuk az aszaltszilvát, datolyát és a pirított diót.
Mindent egy tálba teszünk, hozzáöntjük az útifűmaghéjat és a szűrleményt. (Az útifűmaghéj
felveszi az alma levét). Alaposan összekeverjük.
Apránként hozzáadjuk az olajat, “tejet”, majd váltakozva a lisztet, az eritrittel-
szódabikarbónával, valamint a keményre vert habot. Egy sűrű massza lesz a végeredmény.
A kész tésztát muffin formákba adagoljuk és kb. 30-35 perc alatt készre, tűpróbáig sütjük.