“Mogyorótej” és fahéjas almás muffin
Recept nyomtatása
Ízletes desszert ital egy hozzáillő süteménnyel. Tökéletes vendégváró fogás.
Mennyiség
1,3 l
Mennyiség
1,3 l
“Mogyorótej” és fahéjas almás muffin
Recept nyomtatása
Ízletes desszert ital egy hozzáillő süteménnyel. Tökéletes vendégváró fogás.
Mennyiség
1,3 l
Mennyiség
1,3 l
Hozzávalók
Csokis “mogyorótej”
Fahéjas -almás muffin
Mennyiség: l
Elkészítés
“Csokis mogyorótej”
  1. A csoki kivételével a hozzávalókat beletesszük a Vegital növényi italkészítőbe és elindítjuk a Soymilk/ Dry bean/ Gabonatej programot. Szűrés után a kész italba turmixoljuk a csokoládét.
Fahéjas-almás muffin
  1. A tojásokból csipet sóval robotgép segítségével kemény habot készítünk. Keverés közben adagoljuk hozzá a cukrot is.
  2. Közben lereszeljük az almát, apróra vágjuk az aszaltszilvát, datolyát és a pirított diót.
  3. Mindent egy tálba teszünk, hozzáöntjük az útifűmaghéjat és a szűrleményt. (Az útifűmaghéj felveszi az alma levét). Alaposan összekeverjük.
  4. Apránként hozzáadjuk az olajat, “tejet”, majd váltakozva a lisztet, az eritrittel- szódabikarbónával, valamint a keményre vert habot. Egy sűrű massza lesz a végeredmény.
  5. A kész tésztát muffin formákba adagoljuk és kb. 30-35 perc alatt készre, tűpróbáig sütjük.
Megjegyzés

Gy. Emese receptje-téli receptverseny