Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
Csokis "mogyorótej"
- 50 g törökmogyoró
- 20 g rizs
- 10 g kókuszreszelék
- 1 l víz
- 5 g fahéj
- 15 g kókuszvirág cukor
- 40 g étcsokoládé pasztilla vagy tejmentes étcsokoládé
Fahéjas -almás muffin
- 600 g alma lereszelve
- 5 db tojás
- 1 csipetnyi só
- 1 g szódabikarbóna
- 100 g rizsliszt
- 50 g útifűmaghéj
- 65 g szűrlemény
- 50 g aszalt szilva
- 50 g datolya
- 50 g pirított dió
- 100 ml "fahéjas mogyorótej"
- 100 ml napraforgóolaj hidegen sajtolt
- 70 g kókuszvirág cukor
- 60 g xilit vagy eritrit
Hozzávalók
Csokis "mogyorótej"
Fahéjas -almás muffin
|
Elkészítés
Fahéjas-almás muffin
- A tojásokból csipet sóval robotgép segítségével kemény habot készítünk. Keverés közben adagoljuk hozzá a cukrot is.
- Közben lereszeljük az almát, apróra vágjuk az aszaltszilvát, datolyát és a pirított diót.
- Mindent egy tálba teszünk, hozzáöntjük az útifűmaghéjat és a szűrleményt. (Az útifűmaghéj felveszi az alma levét). Alaposan összekeverjük.
- Apránként hozzáadjuk az olajat, "tejet", majd váltakozva a lisztet, az eritrittel- szódabikarbónával, valamint a keményre vert habot. Egy sűrű massza lesz a végeredmény.
Megjegyzés
Gy. Emese receptje-téli receptverseny