TIPP:édesítésre lehet használni eritritet, xlititet, de beáztatott 3-4 szem datolya , vagy egy marék mazsola is megfelel. Az édesítést, ha joghurtot készítünk akár el is hagyhatjuk.
TIPP: szűrleményt érdemes eltenni és később felhasználni, 5-6 napig hűtőben eláll.
TIPP: mákot egy éjszakára vízbe be lehet áztatni, ekkor intenzívebb mák íze lesz az alapnak.
TIPP: méz helyett lehet használni cukrot, szirupokat (rizs, agave, stb), a természetes édesítők (eritrit, xilit, stevia) nem jók a baciknak.
TIPP: 40-42 fokot érdemes tényleg kivárni, nagyban befolyásolja a “joghurt” sikerességét a pontosan megválasztott hőfok.
TIPP: joghurt programnál a gép 8 órát ajánlt, azonban növényi “tejek”nél ez kevés lehet, ezért állítottam neki +2 órát.
TIPP: a hűtési funkciót is bekapcsoltam a gépen, kb. 2 óra alatt lehűtötte 10 fok alá a gép a “joghurtot”, így már bátran raktam be a hűtőbe.
TIPP: konjac liszt helyett lehet használni más sűrítőt is pl. nyílgyökérlisztet.
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu