Erjesztett mandulakrém-“mandulatejföl”
Recept nyomtatása
Egy finom krémes “tejfölhelyettesítő”. Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel. Alapja mindig egy sűrű növényi krém.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
16 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
16 óra
Erjesztett mandulakrém-“mandulatejföl”
Recept nyomtatása
Egy finom krémes “tejfölhelyettesítő”. Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel. Alapja mindig egy sűrű növényi krém.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
16 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
16 óra
Hozzávalók
Mandulakrém
Erjesztett mandulakrém- a mandulakrém összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Sűrítéshez
  • 5 g xantán (utólag, ha nem elég sűrű)
Mennyiség: liter
Elkészítés
“Mandulakrém”
  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: “kása”, “sűrítők”, “cereal”, “smooth”
  3. A program lejárta után a kész krémet beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Erjesztett “mandulakrém” fermentálásának lépései
  1. Keverjünk el 1/3 gyúrtsajt és 1/3 krémsajt kultúrát 10 ml vízben vagy fél dl “mandulakrémben” és öntsük a többihez.
  2. Adjuk hozzá a mézet is, majd alaposan keverjük össze.
  3. A Vegital fermentálón állítsuk be a programot a következők szerint: Program: kimchi Időtartam: 16 óra A programozás utolsó mozzanataként nyomjuk le a cooling (hűtés) gombot.
Megjegyzés

Te is szeretnél ilyen finom krémet készíteni a rakott krumpli tetejére? Kattints IDE!