“Mandula ital”
Recept nyomtatása
"Mandulatej"
Hihetetlen, de mandula ital készítéséről, már a középkorból is vannak feljegyzések. Mivel az állati eredetű tejek igen gyorsan romlottak akkoriban, így mandulából készítettek tovább eltartható italt. Talán az igazi tejhez leginkább hasonlító ízvilággal rendelkezik. Gépeinkkel igen egyszerűen lehet készíteni tökéletes "mandulatejet" a következő recept alapján.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  3. A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. A szűrleményből készülhet ízletes desszert, sütemény, de akár kiszárítva mandulaliszt is.
  5. A mandula ital elkészíthető héjas (barna) mandulából is , ebben az esetben több rost marad a "tejben", ugyanakkor a színe szürkés-fehérré változik.
Megjegyzés

Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek