Madártej
Recept nyomtatása
Madártej
Francia eredetű desszert, amely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó. Gyerekkorunkat idéző finomság tejmentes változata, ami vaníliás kókusztejből készítve talán még finomabb is.
Előkészítés 20 perc
Program idő/főzés 30 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Előkészítés 20 perc
Program idő/főzés 30 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A kókusztejet a tűzhelyen felforraljuk és belekanalazzuk a habot.
  3. Amint a hab kis felhőkké keményedik, egy tányérra kiszedjük és félre tesszük.
  4. A kókusztejet a gép tartályába öntjük és hagyjuk hűlni.
  5. A 3 db tojássárgáját robotgépben kikeverjük a 3 evőkanál eritrittel és a citromhéjjal.
  6. Hozzáadjuk a lehűtött "tej"hez és lefuttatjuk a nyers programot.
  7. Üvegtálkákban tálaljuk habfelhőkkel a tetején.
  8. Tetejére szórhatunk ízlés szerint kakaót, vagy csokoládé reszeléket.
Megjegyzés

Nézd meg miben főztük a kókusztejet! Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek