Köles körözött
Recept nyomtatása
A körözött eredetileg túróból kevert, tápláló harapnivaló, amit önmagában, kenyérre kenve, zöldségekbe töltve fogyasztunk. Erjesztett kölesből próbáltunk egy hasonló ízvilágú krémet készíteni.
Mennyiség Előkészítés
500 g 5 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 24 óra fermentálás
Mennyiség Előkészítés
500 g 5 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 24 óra fermentálás
Köles körözött
Recept nyomtatása
A körözött eredetileg túróból kevert, tápláló harapnivaló, amit önmagában, kenyérre kenve, zöldségekbe töltve fogyasztunk. Erjesztett kölesből próbáltunk egy hasonló ízvilágú krémet készíteni.
Mennyiség Előkészítés
500 g 5 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 24 óra fermentálás
Mennyiség Előkészítés
500 g 5 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 24 óra fermentálás
Hozzávalók
Főtt köles
Erjesztett köles
Körözött
Mennyiség: g
Elkészítés
  1. A kölest jól átmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben, pici sóval megfőzzük 15-20 perc alatt. Ha Smart Chefben készítjük, Cooking programon 15 perc.
  2. Megvárjuk míg a köles langyosra hűl és a fermentáló tartályába adagoljuk.
  3. Szobahőmérsékletű növényi italban elkeverjük a baktériumkultúrákat és a köleshez öntjük.
  4. Kimchi programon 25 órát erjesztjük. Nyomjuk be a Cooling funkciót is.
  5. 25 óra után a már savanyú köleshez keverjük a fűszereket, és a felaprított zöldségeket.
  6. A fűszerezés egyéni ízlés szerint változtatható, igény szerint tovább gazdagítható például őrölt fűszerköménnyel.