Ez a kókusztej azért különleges, mert kollagén peptidet tartalmaz.
Az emésztést már alig igénylő kollagén peptid segítheti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működését, hajlékonyságát.
A hozzá adott kókusz fehérje pedig kiválóan növeli a tejhelyettesítő ital egyébként alacsony fehérje tartalmát, ezért érdemes hozzáadni 1-2 evőkanállal.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 110 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál kollagén peptid
- 20 g eritrit
- 1 evőkanál kókusz fehérje
- 15 ml Olajessimo
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
- A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
- A szűrleményből készülhet ízletes desszert, sütemény, de akár kókuszliszt is.
- A kókusztejre jellemző, hogy állás közben a kókuszzsír elválik a folyadéktól, ezért fogyasztás előtt érdemes összerázni.
Megjegyzés
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!