“Kókuszjoghurt”
Recept nyomtatása
"Kókuszjoghurt"
Finom, krémes növényi "joghurt". Önmagában fogyasztva is tökéletes desszert, de egy kis gyümölccsel maga az álom.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Pihentetés 12 óra
Mennyiség
liter
Hozzávalók
A "tejszín" alaphoz
Joghurt- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Pihentetés 12 óra
Mennyiség
liter
Hozzávalók
A "tejszín" alaphoz
Joghurt- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Elkészítés
A „tejszín” alap:
  1. Az "tejszín" hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
  3. A program lejárta után a kész „tejszínt” bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A „tejszínhelyettesítőt” lehűtjük és a fermentáló tartályába tesszük.
„Kókuszjoghurt”:
  1. A kihűlt, leszűrt alapba tesszük a joghurt kultúrát, a „joghurthoz” 1/2 kapszulát használunk.
  2. Kiválasztjuk a fermentálón a joghurt készítő programot és 10-12 órára állítjuk.
  3. Ha lejárt a program, botmixerrel habosíthatjuk, valamint amennyiben nem találjuk elég sűrűnek, krémesnek, hozzá keverhetjük a további sűrítőket. (például 5 g xantán/vagy konjak liszt) Csatos üvegbe kanalazzuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk . Hűtés alatt még tovább sűrűsödik.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek