“Kókuszjoghurt”
Recept nyomtatása
Finom, krémes növényi “joghurt”. Önmagában fogyasztva is tökéletes desszert, de egy kis gyümölccsel maga az álom.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
“Kókuszjoghurt”
Recept nyomtatása
Finom, krémes növényi “joghurt”. Önmagában fogyasztva is tökéletes desszert, de egy kis gyümölccsel maga az álom.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12 óra
Hozzávalók
A “tejszín” alaphoz
Joghurt- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Mennyiség: liter
Elkészítés
A „tejszín” alap:
  1. Az “tejszín” hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: “kása”, “sűrítők”, “cereal”
  3. A program lejárta után a kész „tejszínt” bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A „tejszínhelyettesítőt” lehűtjük és a fermentáló tartályába tesszük.
„Kókuszjoghurt”:
  1. A kihűlt, leszűrt alapba tesszük a joghurt kultúrát, a „joghurthoz” 1/2 kapszulát használunk.
  2. Kiválasztjuk a fermentálón a joghurt készítő programot és 10-12 órára állítjuk.
  3. Ha lejárt a program, botmixerrel habosíthatjuk, valamint amennyiben nem találjuk elég sűrűnek, krémesnek, hozzá keverhetjük a további sűrítőket. (például 5 g xantán/vagy konjak liszt) Csatos üvegbe kanalazzuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk . Hűtés alatt még tovább sűrűsödik.