Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 12 óra |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
A "tejszín" alaphoz
- 150 g kókuszreszelék
- 80 g köles (opcionális, helyettesíthető rizzsel is)
- 60 g kókuszzsír
- 20 g eritrit
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
Joghurt- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 liter kókusztejszín
- 0,5 db joghurt baktérium kapszula (ha intenzívebb savanyú ízt szeretnénk 1 kapszulát is belekeverhetünk)
Hozzávalók
A "tejszín" alaphoz
Joghurt- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
|
Elkészítés
A „tejszín” alap:
- Az "tejszín" hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
- A program lejárta után a kész „tejszínt” bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A „tejszínhelyettesítőt” lehűtjük és a fermentáló tartályába tesszük.
„Kókuszjoghurt”:
- A kihűlt, leszűrt alapba tesszük a joghurt kultúrát, a „joghurthoz” 1/2 kapszulát használunk.
- Kiválasztjuk a fermentálón a joghurt készítő programot és 10-12 órára állítjuk.
- Ha lejárt a program, botmixerrel habosíthatjuk, valamint amennyiben nem találjuk elég sűrűnek, krémesnek, hozzá keverhetjük a további sűrítőket. (például 5 g xantán/vagy konjak liszt) Csatos üvegbe kanalazzuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk . Hűtés alatt még tovább sűrűsödik.