Előkészítés | 5 perc |
Program idő/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
- 0,5 dl víz
- 4 evőkanál nádcukor
- 5 dl törökmogyoró ital
- 4 dl kókusztejszín
- 2 evőkanál eritrit ízlés szerint
- 1 db vaníliarúd kikapart magja
- 1 dl lefőzött kávé
- 1 nagy csipet fahéj
- 3 dl vodka (opcionális)
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Először elkészítjük a karamellt a nádcukorból és a vízből.
- A cukrot és a vizet tegyük egy lábasba, olyat válasszunk amiben biztosan nem ég le a karamell.
- A vizet és a cukrot keverjük össze és kezdjük el alacsony lángon melegíteni, addig amíg a cukor el nem olvad.
- Ha a cukor már teljesen folyékony, akkor emeljük a hőt, ha már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverhetjük a többi hozzávalót a vodka kivételével.
- A keveréket visszahelyezzük a tűzre és még 5 percig főzzük.
- Ha a karamelles keverék kicsit visszahűlt, hozzáadjuk a vodkát és a Fruit Juice programmal krémesre turmixoljuk a Vegital növényi italkészítőben.
- Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Megjegyzés
Sz. Éva receptje-téli receptverseny