Karamellás krémlikőr
Recept nyomtatása
Ünnepi hangulatot idéző karamellás-kávés likőr amit a Bailey’s ízvilágához lehet hasonlítani. Alkoholmentes és alkoholos változatban is elkészíthető.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 5 perc
Program idő/főzés
10 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 5 perc
Program idő/főzés
10 perc
Karamellás krémlikőr
Recept nyomtatása
Ünnepi hangulatot idéző karamellás-kávés likőr amit a Bailey’s ízvilágához lehet hasonlítani. Alkoholmentes és alkoholos változatban is elkészíthető.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 5 perc
Program idő/főzés
10 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 5 perc
Program idő/főzés
10 perc
Hozzávalók
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. Először elkészítjük a karamellt a nádcukorból és a vízből.
  2. A cukrot és a vizet tegyük egy lábasba, olyat válasszunk amiben biztosan nem ég le a karamell.
  3. A vizet és a cukrot keverjük össze és kezdjük el alacsony lángon melegíteni, addig amíg a cukor el nem olvad.
  4. Ha a cukor már teljesen folyékony, akkor emeljük a hőt, ha már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverhetjük a többi hozzávalót a vodka kivételével.
  5. A keveréket visszahelyezzük a tűzre és még 5 percig főzzük.
  6. Ha a karamelles keverék kicsit visszahűlt, hozzáadjuk a vodkát és a Fruit Juice programmal krémesre turmixoljuk a Vegital növényi italkészítőben.
  7. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Megjegyzés

Sz. Éva receptje-téli receptverseny