Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 24 óra |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 500 g uborka (kisebb méretű)
- 1 szál póréhagyma
- 3 cm gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 cm torma darab
- 1 evőkanál só
- 500 ml víz
- 0,5 db bio citrom leve
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az uborkákat megmossuk, majd egyéni ízlés szerint felszeleteljük, de akár egészben is hagyhatjuk.
- A póréhagymát felkarikázzuk és hozzákeverjük a felszeletelt uborkához, megsózzuk.
- A gyömbért, fokhagymát és a tormát tisztítás után apróra vágjuk, vagy összedaráljuk. Hozzákeverjük az uborka-póré kombóhoz.
- Felöntjük citromos vízzel (körülbelül fél citrom levét keverjük a vízbe).
- Elindítjuk a 24 órás Kimchi programot és egyben a hűtést (Cooling) is.
- A fűszerek egyéni ízlés szerint változtathatóak. Adható hozzá kapor, illetve koriandermag is.
Megjegyzés
Tippek:
1. Kaprot és koriander magot is adhatunk hozzá.
2. Természetesen sima kígyó uborkából is elkészíthető, ebben az esetben viszont csakis felkarikázva, vagy 1-2 cm-es hasábokra vágva érdemes felhasználni.
Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!