Földimogyoró italból készített finom pohárdesszert, amit chia maggal egészítettünk ki. A desszert alapja datolyás földimogyoró”tej”, amelynek receptje szintén megtalálható az oldalon. Természetesen bármilyen tejpótlóval működik, de ez a mogyorós – csokis kombináció igen ízletes. Tökéletes reggeli napindító, vagy délutáni nassolnivaló.
Előkészítés | 10 perc |
Pihentetés | 3 óra |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 5 dl datolyás "földimogyorótej" https://tejmentesreceptek.hu/recept/datolyas-foldimogyorotej/
- 2 kiskanál kókuszvirágcukor vagy eritrit
- 100 g chia mag
- 50 g mentes étcsokoládé
- 2 db banán
Hozzávalók
|
Elkészítés
- 2,5 dl langyos földimogyoró italban elkeverjük és feloldjuk a kókuszvirágcukrot, majd hozzáadunk 50 g chia magot.
- A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzá keverjük a maradék "földimogyorótejhez". A csokis italhoz adjuk a chia mag másik felét. Körülbelül egy órára hűtőbe tesszük, hogy a chia mag kicsit megszívja magát. Félidőben átkeverjük.
- 2 db banánt felszeletelünk.
- A hűtőből kivéve kicsit átkeverjük a már megduzzadt magokat és szépen egymásra rétegezzük őket. Minden chia mag rétegre egy banános kerülljön.
- Alulra tehetünk szűrleményt is, ami visszamaradt a "tejfőzésből".