Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 110 g földi mandula gumó
- 36 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál kakaópor
- 10 db csokoládévaj pasztilla
- 50 g eritrit
- 4 cm vaníliarúd
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
- A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
- Ha nem csupán kakaót, hanem csokis italt szeretnénk készíteni, akkor a program lejárta és szűrés után az italba turmixolhatunk magas kakaótartalmú csokoládét.
- A kakaóhoz, csokis "tejhez" még főzést megelőzően ízlés szerint adhatunk fahéjat, chili pelyhet, mentát, citrom, vagy narancs héjat. Csak a képzeletünk szabhat határt a variációknak.
Megjegyzés
Te is szeretnél ilyen finom tejmentes kakaót főzni? Kattints IDE!