Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 20 óra erjesztés |
Mennyiség |
g
|
Hozzávalók
- 500 g spárga
- 3 szál újhagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál színes bors
- 1 teáskanál mustármag
- 0,5 kiskanál nádcukor
- 1 adagolókanál zöldségek és gyümölcsök fermentáló starter keveréke
- víz ami ellepi a zöldségeket
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A spárgákat megmossuk és a fás végüket letörjük. Körülbelül 1 cm-es darabkákra vágjuk a felhasználható részeket. Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt.
- A tisztított, felaprított zöldségeket a fermentáló tartályába tesszük a fűszerekkel.
- Felöntjük annyi vízzel ami ellepi őket. A baktérium kultúrát feloldjuk 0,5 dl vízben és a zöldségekhez keverjük.
- A fermentálón elindítjuk a Kimchi funkciót, 20 órára állítjuk és benyomjuk a Cooling gombot is.
- Az eredmény egy kellemesen hagymás aromájú, roppanós savanyúság.