Fermentált spárga hagymával
Recept nyomtatása
A spárga a tavaszi, nyár eleji zöldségek királya. Semleges íze miatt rengeteg módon kombinálható. Hagymás savanyúságot készítettünk belőle, ami jól behűtve fantasztikus kiegészítője lehet egy finom, magyaros ebédnek.
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
20 óra erjesztés
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
20 óra erjesztés
Fermentált spárga hagymával
Recept nyomtatása
A spárga a tavaszi, nyár eleji zöldségek királya. Semleges íze miatt rengeteg módon kombinálható. Hagymás savanyúságot készítettünk belőle, ami jól behűtve fantasztikus kiegészítője lehet egy finom, magyaros ebédnek.
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
20 óra erjesztés
Mennyiség Előkészítés
500 g 10 perc
Program idő/főzés
20 óra erjesztés
Hozzávalók
Mennyiség: g
Elkészítés
  1. A spárgákat megmossuk és a fás végüket letörjük. Körülbelül 1 cm-es darabkákra vágjuk a felhasználható részeket. Az újhagymát felkarikázzuk a zöldjével együtt.
  2. A tisztított, felaprított zöldségeket a fermentáló tartályába tesszük a fűszerekkel.
  3. Felöntjük annyi vízzel ami ellepi őket. A baktérium kultúrát feloldjuk 0,5 dl vízben és a zöldségekhez keverjük.
  4. A fermentálón elindítjuk a Kimchi funkciót, 20 órára állítjuk és benyomjuk a Cooling gombot is.
  5. Az eredmény egy kellemesen hagymás aromájú, roppanós savanyúság.