Előkészítés | 15 perc |
Program idő/főzés | 28 óra fementálás |
Mennyiség |
g
|
Hozzávalók
- 680 g lila káposzta
- 1 csapott evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál méz
- 1 csipetnyi bors
- 1 csipetnyi oregánó
- 1 csipetnyi gyömbér
- víz amennyi ellepi a zöldségeket
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A lila káposztát vékonyra gyaluljuk. Ízesítjük sóval és a köménnyel. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés borssal, oregánóval, gyömbérrel is és tegyünk hozzá egy kis mézet is.
- Összekeverjük és a fermentáló tartályába teszünk.
- Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi a zöldségeket. Háztartási fóliával lefedjük.
- A gép tetejét a helyére illesztjük. Bekapcsoljuk a Kimchi készítő programot és 28 órára állítjuk. Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.
- Tipp: Ha szeretnénk gyorsítani a folyamatot, akkor használjunk zöldség erjesztő baktériumkultúrát.
Megjegyzés
J. Viktória receptje-téli receptverseny