Fermentált lila káposzta
Recept nyomtatása
Az otthon savanyított káposztánál nincs is finomabb. Igazi vitaminbomba, ami akár önmagában fogyasztva, de főételek mellé is tökéletes választás.
Mennyiség Előkészítés
700 g 15 perc
Program idő/főzés
28 óra fementálás
Mennyiség Előkészítés
700 g 15 perc
Program idő/főzés
28 óra fementálás
Fermentált lila káposzta
Recept nyomtatása
Az otthon savanyított káposztánál nincs is finomabb. Igazi vitaminbomba, ami akár önmagában fogyasztva, de főételek mellé is tökéletes választás.
Mennyiség Előkészítés
700 g 15 perc
Program idő/főzés
28 óra fementálás
Mennyiség Előkészítés
700 g 15 perc
Program idő/főzés
28 óra fementálás
Hozzávalók
Mennyiség: g
Elkészítés
  1. A lila káposztát vékonyra gyaluljuk. Ízesítjük sóval és a köménnyel. Ízlés szerint megszórhatjuk kevés borssal, oregánóval, gyömbérrel is és tegyünk hozzá egy kis mézet is.
  2. Összekeverjük és a fermentáló tartályába teszünk.
  3. Annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi a zöldségeket. Háztartási fóliával lefedjük.
  4. A gép tetejét a helyére illesztjük. Bekapcsoljuk a Kimchi készítő programot és 28 órára állítjuk. Amennyiben szeretnénk még savanyúbbra, puhábbra, az időintervallumot magasabbra állíthatjuk.
  5. Tipp: Ha szeretnénk gyorsítani a folyamatot, akkor használjunk zöldség erjesztő baktériumkultúrát.
Megjegyzés

J. Viktória receptje-téli receptverseny