Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 8 óra |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
Vaníliás kókusztej
- 140 g kókuszreszelék
- 20 ml Olajessimo
- 30 g eritrit
- 1,5 g himalája só
- 1 db vaníliarúd (1-2 cm-es darabokra vágva)
- 30 g basmati rizs (opcionális)
- víz a maximum jelzésig
Bounty szelet kókuszos rész
- 500 g szűrlemény
- 3 evőkanál méz
- 70 g kókuszolaj
- 90 g kókuszreszelék
Bounty szelet csokimáz
- 200 g étcsokoládé
- 50 g kókuszolaj
Hozzávalók
Vaníliás kókusztej
Bounty szelet kókuszos rész
Bounty szelet csokimáz
|
Elkészítés
- Első lépésként elkészítjük a vaníliás kókusztejet.
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a "gabonatej", "soymilk", "five grain" programot.
- A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk, de nem kell teljesen szárazra.
- Természetesen más szűrleményből is dolgozhatunk. Ha sima kókusztej szűrleményt használunk, akkor egy kis őrölt vaníliát tegyünk hozzá.
- A friss, még meleg szűrleménybe keverjük a többi hozzávalót. A méz és a kókuszolaj könnyebben elegyedik, ha még nem hűlt ki a massza.
- Jól keverjük össze. Ha nagyon nedvesnek tűnik, akkor tehetünk hozzá pluszban kókuszreszeléket, ha pedig túl száraz, egy kis kókusztejjel lehet lazítani.
- A kókuszos réteget egy sütőpapírral, vagy frissen tartó fóliával kibélelt tepsibe szépen egyenletesen elterítjük, majd lenyomkodjuk. Szilikon muffin sütőformát is lehet használni.
- 1 órára mélyhűtőbe tesszük, hogy kicsit megszilárduljon.
- A következő lépés a csokimáz elkészítése.
- Az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, elkeverjük a kókuszolajjal. Gyorsan, könnyed mozdulatokkal a kókuszos réteg tetejére simítjuk. Megszórhatjuk kókuszreszelékkel, vagy apróra vágott magokkal.
Megjegyzés
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!