Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
- 20 g vaj
- 20 g kókuszvirágcukor vagy nádcukor
- 100 g sárgarépa
- 50 g fehér répa
- 20 g zellergumó
- 80 g vöröshagyma
- 100 g alma
- 1 csipetnyi kakukkfű
- 1 csipetnyi bors
- 1 kiskanál mustár
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1,5 dl vörösbor
- 1 kiskanál só (mennyiségét meghatározza, hogy a szójaszósz mennyire sós)
- 1 mokkáskanál ételízesítő
- 500 ml zöldség alaplé
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A zöldségeket előkészítjük és kis kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és megkaramellizáljuk a kókuszvirágcukrot. Nagyon figyeljünk, mert könnyen odakaphat.
- A megkaramellizált cukorhoz adjuk a zöldségeket és gyakran átforgatva 10 percig pirítjuk.
- A pirított zöldségeket a vízzel és a vörösborral a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Juice funkciót.
- Ha lejárt a program, a Smooth funkció segítségével főzzük készre a mártást.
Megjegyzés
*Lehetőség szerint kevésbé sós szójaszószt használjunk. Amennyiben a szójaszósz nagyon sós, akkor ne adjunk hozzá pluszban sót, hanem utólag ízesítsük a kész mártást, amennyiben szükséges.
Ha a mártás nem elég sűrű, utólag keverhetünk hozzá 1 evőkanál rizs-vagy kukoricalisztet.