Szederlekvár ibolyával
Recept nyomtatása
Szederlekvár ibolyával
Különleges ízvilágú, finom tavaszi lekvár. Tökéletes kiegészítője egy ropogós péksüteménynek.
Előkészítés 5 perc
Program idő/főzés 25 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Előkészítés 5 perc
Program idő/főzés 25 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük a pektin kivételével.
  2. Először összeturmixoljuk a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Jam programot.
  3. A program végeztével a kész gyümölcsitalt le lehet szűrni, ha valaki nem szereti az apró magokat. Ebben a fázisban az eredmény még igen híg, a pektin fogja megadni a lekvár sűrűségét.
  4. A még meleg italhoz hozzákeverjük a pektint, majd összeturmixoljuk a Juice programmal.
  5. Hűlés során tovább sűrűsödik. A pektin mennyisége egyéni ízlés szerint változtatható. *A lent leírt hideg tányér próba meghatározza majd, hogy kell-e még hozzá pektin.
  6. A kész dzsemet tegyük csírátlanított üvegekbe, zárjuk le, fordítsuk fejre és hagyjuk dunsztban kihűlni.
Megjegyzés

Fontos tudni: 

  • A gyümölcs keménysége/puhasága, lé és cukortartalma eltérő lehet, így a víz, az eritrit és a pektin adagolásakor tekintettel kell lenni az aktuális alapanyag tulajdonságaira!
  • *A lekvár végleges sűrűségét úgy tudjuk ellenőrizni, hogy még az üvegbe töltés előtt egy hideg tányér szélére cseppentünk egy kiskanálnyi mennyiséget a forró lekvárból. Amikor kihűl, érzékelhetővé válik a várható végleges állag és íz.
  • A pektin a növényekben, főleg a gyümölcsökben található, nem cukorszerű poliszacharid, egy emészthetetlen növényi rost.  A pektin csak zselésíti a lekvárt anélkül, hogy az ízét befolyásolná.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek