víz

A Vegital növényi italkészítők vízzel főző készülékek, amennyiben nincs bennük megfelelő mennyiségű folyadék, egyes típusok el se indulnak, mások leégést eredményeznek. Ennek elkerülése végett legalább minimum jelzésig kell lenni a víznek/folyadéknak a szárazanyaggal együtt.

A “minimum jelzés” (MIN) az italkészítő tartályának belső felén látható. Silver Digital modell esetében 1,0 l jelzés látható.

Ha a receptben a “víz a maximum jelzésig” (MAX) szerepel, a felső jelzést kell figyelembe venni. Silver Digital esetében ez 1,3 l.

Borsó krémleves

Ez a mennyei zöldborsó krémleves hidegben, de a meleg hónapokban is egyaránt jól fog esni. A zöldborsót finomsága mellett jótékony tulajdonságai is különlegessé teszik.
Magas K-és B vitamin tartalommal rendelkezik, valamint igen gazdag rostokban, ami egyrészt laktat, másrészt segíti az anyagcserét.

Tovább olvasom »

Tárkonyos zöldségleves

Kiadós, laktató, mennyei leves. A zöldségek összhangját egy csipetnyi tárkonnyal tettük még gazdagabb ízűvé. Előételként, de tartalmassága miatt még egytálételként is tökéletes.

Tovább olvasom »

Fogyókúrás káposztaleves

A káposztaleves diéta nem új keletű. Mi nem magára a levessel való fogyókúrázásra helyezzük a hangsúlyt, inkább egészséges mivoltára.
Jótékony hatása abban rejlik, hogy szénhidrát tartalma alacsony, míg a benne lévő zöldségek, segítik anyagcserénk működését.
Emellett rengeteg vitaminnal, ásványi anyaggal töltik fel szervezetünket.

Tovább olvasom »

Rózsás forró csoki

Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda.
Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,

Tovább olvasom »

Bubble milk -boba

Akinek volt már szerencséje Kínában járni, az tudja, hogy mekkora kultúrája van az italbároknak. Mangó juice bárok, szója/kókusztej italozók, bubble milk üzletek sokasága várja a hatalmas tömegeket nap, mint nap. Ahogy haladunk végig az utcákon szinte mindenki egy poharat szorongat, amelyből néha-néha felszürcsöl egy kis színes, vagy érdekes, bogyós italt.
A buborék tea, vagy más néven „gyöngytea”, az 1980-as években indult hódító útjára Ázsiában és azóta is töretlen a sikere. Sorra alakulnak a csak és kizárólag bubble tea/bubble milk italra specializálódott bárok, amelyekben te magad határozhatod meg az ital édességét, hőfokát és ízvilágát is.
Hazánkban is egyre népszerűbb ez a laktató finomság, de ha megkóstolod, biztosan te is rajongója leszel.

Tovább olvasom »

Fermentált köles

A köles egy fantasztikus, sokoldalúan felhasználható alapanyag. Túróra emlékeztető, savanyú tölteléket készítettünk belőle. Ez az alap tovább gazdagítható sós vagy édes irányban.

Tovább olvasom »

Köles körözött

A körözött eredetileg túróból kevert, tápláló harapnivaló, amit önmagában, kenyérre kenve, zöldségekbe töltve fogyasztunk. Erjesztett kölesből próbáltunk egy hasonló ízvilágú krémet készíteni.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső