Habosítható kesudió-szója ital

Recept nyomtatása
Habosítható kesudió-szója ital
Nincs is finomabb egy habos forró kakaónál, vagy kávénál. Ez a kesudióból és szójából készült ital biztosan nem okoz csalódást, ha szép habot szeretnénk. Csak egy tejhabosítóra van szükségünk.
Előkészítés 5 perc
Program idő/főzés 25 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Előkészítés 5 perc
Program idő/főzés 25 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A szóját a készülék óvása érdekében pár órára beáztathatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "soymilk", "five grain".
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. Érdemes kétszer szűrni, először a szűrőkancsón, majd a textil szűrőn. Ha ezt a módszert választjuk, akkor az italba nem kerülnek torkot irritáló szemcsék.
  5. Ha habosítani szeretnénk, fontos, hogy az ital ne forró, de meleg legyen, körülbelül 60-65 fokos.
  6. Tejhabosító segítségével készítsük el a habot, majd óvatosan csorgassuk a kávét a tejhab közepébe, így szép réteges lesz az eredmény.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek