Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
Zabos alsó réteg
- 250 g zab-kókusz szűrlemény kiszárítva
- 3 evőkanál vaj
- 1 evőkanál kókuszvirágcukor
- 50-80 ml kókusztej
Sütőtökös réteg
- 0,5 db sütőtök sütve, pürésítve
- növényi "tej" a minimum jelzésig
- 1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
- fahéj ízlés szerint
- kókuszvirágcukor ízlés szerint
Hozzávalók
Zabos alsó réteg
Sütőtökös réteg
|
Elkészítés
- Először a tökös réteggel kezdjük, amit a Vegital növényi italkészítőgép segítségével főzünk.
- A hozzávalókat a tartályba tesszük, majd leves programot indítunk.
- Közben a zabos aljhoz minden hozzávalót egy tálba teszünk és alaposan összegyúrjuk.
- Egy 26 cm-es csatos tortaforma aljába nyomkodjuk és 180 fokon 5 percig sütjük.
- Miután a sütőtökös “leves” elkészül, a tetejére öntjük és tovább sütjük kb. 20 percig.
Megjegyzés
Sz. Noémi receptje