Gazdag és krémes textúrája mellett ez a kesudiós kenőkrém igen kellemes ízzel rendelkezik, amely kiválóan harmonizálhat kenyérrel, ropogtatnivalókkal, vagy akár salátával is. Emellett egészséges opció is, hiszen a kesudió tele van hasznos tápanyagokkal és telítetlen zsírokkal. Különféle fűszerek és ízesítők hozzáadásával még inkább személyre szabható, így a kesudiós sajtkrémpótló remek választás lehet a kulináris kreativitás kibontakoztatásához.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
főre
|
Hozzávalók
- 100 g kesudió (beáztatva 150 g)
- 70 g sárgarépa
- 1 evőkanál "rizsjoghurt"
- 2 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 teáskanál fehérborecet
- 1 g só
- 0,5 teáskanál fokhagymapor
- 0,5 teáskanál mustár
- 0,5 teáskanál kurkuma
- 50 ml víz
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A kesudiót beáztatjuk forró vízbe 30 percre. Fél óra után leöntjük róla a vizet és a többi hozzávalóval együtt egy jó erős aprítógépbe tesszük.
- Addig kell turmixolni, amíg igazán krémes lesz. Amikor elkészül, akkor kicsit folyósabb állagú, de hűtőben tartva olyan, mint egy vajkrém. Szépen kenhető.
- A sajtos jellegét a sörélesztőpehely adja. Ha többet rakunk bele, akkor még jobban érződik.