Rumos “mogyorótej” és szűrlemény golyó
Recept nyomtatása
Kettőt egy csapásra. Többször említettük már, hogy a szűrlemény kincset ér. Most egy nagyon ízletes desszert ital készült és a szűrleményéből pedig kókuszos golyócskák.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Rumos “mogyorótej” és szűrlemény golyó
Recept nyomtatása
Kettőt egy csapásra. Többször említettük már, hogy a szűrlemény kincset ér. Most egy nagyon ízletes desszert ital készült és a szűrleményéből pedig kókuszos golyócskák.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
30 perc
Hozzávalók
“Mogyorótej”
Szűrlemény golyók”
Mennyiség: liter
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: “száraz mag”, “áztatott mag”, “gabonatej”, “soymilk”, “five grain” A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  2. A golyókhoz az őrölt háztartási kekszet, a szűrleményt és az apró darabokra tört kekszet összekeverjük.
  3. Kis fazékban felrakjuk a vajat, vizet, kakaóport, az édesítőt és a rumaromát.
  4. Amikor felforr ráöntjük a kekszre és összegyúrjuk.
  5. Golyót formázunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Megjegyzés

B. Szilvia receptje