Előkészítés | 1 óra |
Program idő/főzés | 8 óra |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
Joghurtpótló
- 1 l "joghurt" alap (az elkészült és kihűlt tejszínhelyettesítő)
- 1 adagolókanál joghurt baktérium kultúra
- 1 tk cukor
- 0,5 dl víz
Hozzávalók
Joghurtpótló
|
Elkészítés
- Először elkészítjük a joghurt alapját, azaz a pisztácia"tejszínt". Minden hozzávalót a Vegital növényi italkészítőnk tartályába teszünk, és elindítjuk a Cereal programot.
- Ha lejárt a program, öntsük az elkészült italt egy edénybe és várjuk meg míg langyosra hűl. Ez azért fontos, mert ha túl forró a "tejszín", elpusztulhatnak a baktériumok.
- Ha kihűlt az ital, öntsük a Vegital fermentáló tartályába. A 0,5 dl vízben jól keverjük el a baktérium kultúrát, és ezt is öntsük az alaphoz, a cukorral együtt. Alaposan keverjük össze.
- Tegyük a fermentálóra a tetejét, és indítsuk el a 8 órás Joghurt programot. Nyomjuk be a Cooling programot is.
- Granolával, gyümölcsökkel, magvakkal tálalhatjuk, de önmagában is nagyon finom.