Pisztácia “joghurt”
Recept nyomtatása
Finom, krémes joghurtpótló, aminek az alapját a pisztácia adja. Diós ízjegyeivel igazán kellemes aroma jellemzi. Kiváló kiegészítője granolának, müzlinek, gabonapehelynek.
Mennyiség Előkészítés
1,2 l 1 óra
Program idő/főzés
8 óra
Mennyiség Előkészítés
1,2 l 1 óra
Program idő/főzés
8 óra
Pisztácia “joghurt”
Recept nyomtatása
Finom, krémes joghurtpótló, aminek az alapját a pisztácia adja. Diós ízjegyeivel igazán kellemes aroma jellemzi. Kiváló kiegészítője granolának, müzlinek, gabonapehelynek.
Mennyiség Előkészítés
1,2 l 1 óra
Program idő/főzés
8 óra
Mennyiség Előkészítés
1,2 l 1 óra
Program idő/főzés
8 óra
Hozzávalók
Pisztácia”tejszín”
Joghurtpótló
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. Először elkészítjük a joghurt alapját, azaz a pisztácia”tejszínt”. Minden hozzávalót a Vegital növényi italkészítőnk tartályába teszünk, és elindítjuk a Cereal programot.
  2. Ha lejárt a program, öntsük az elkészült italt egy edénybe és várjuk meg míg langyosra hűl. Ez azért fontos, mert ha túl forró a “tejszín”, elpusztulhatnak a baktériumok.
  3. Ha kihűlt az ital, öntsük a Vegital fermentáló tartályába. A 0,5 dl vízben jól keverjük el a baktérium kultúrát, és ezt is öntsük az alaphoz, a cukorral együtt. Alaposan keverjük össze.
  4. Tegyük a fermentálóra a tetejét, és indítsuk el a 8 órás Joghurt programot. Nyomjuk be a Cooling programot is.
  5. Granolával, gyümölcsökkel, magvakkal tálalhatjuk, de önmagában is nagyon finom.