Mennyiség | Előkészítés |
1,3 liter | 10 perc |
Program idő/főzés | Pihentetés |
30 perc | 16 óra |
|
|
Kaukázusi kefirt gyakran fogyasztok, így hasonló állagot szerettem volna elérni. Alapanyagként a napraforgómagra esett a választásom és nem bántam meg, biztosan újra készítem majd. Reggelire tökéletes pár muffinnal vagy sós süteménnyel kiegészítve
|
Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu
TIPP: 30-35 fokot érdemes tényleg kivárni, nagyban befolyásolja a kefir sikerességét a pontosan megválasztott hőfok.
TIPP: méz helyett lehet használni cukrot, szirupokat (rizs, agave, stb), a természetes édesítők (eritrit, xilit, stevia) nem jók a baciknak.
TIPP: konjac liszt helyett lehet használni más sűrítőt is pl. nyílgyökérlisztet (ebből biztosan több kell, de még ezzel nem próbáltam)