Levendula, az illatos gyógynövény.
A lila, sajátos aromával rendelkező virágot sokan szeretik nyugtató, szorongásgátló hatása miatt.
A cukrászatban is előszeretettel használják linzerekhez, krémekhez, különböző kekszekhez.
Mi most egy finom mandula italt varázsoltunk belőle.
Előkészítés | 5 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 100 g blansírozott mandula
- 108 g kókuszreszelék
- 5 fej levendulavirág friss, vagy szárított
- 1 g só csipetnyi
- 1 evőkanál Olajessimo
- víz a maximum jelzésig
- 2-3 evőkanál méz (ízlés szerint lehet több is, utólag keverjük a kész italhoz)
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az ital hozzávalóit a méz kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Elindítjuk a "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain" programot.
- A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
- A mézet a már langyos italhoz turmixoljuk a Juice/Nyers italok funkcióval.
- Tippek: Minél több levendulát teszünk hozzá, annál markánsabb lesz a levendula íz. Az ital elkészíthető akár kókusztejjel is. Készíthető eritrittel és/vagy mézzel is, akár a kettő keverékével. A szűrlemény felhasználható piskótába, muffinba, kekszekbe!