Meggyes “kókuszjoghurt” fagyi
Recept nyomtatása
A krémes házilag készített fagyi, bár nyáron esik a legjobban, de megfelelő rátéttel akár téli finomságot is varázsolhatunk belőle. Alapja egy “kókuszjoghurt”, amit egyéni ízlés szerint tovább turbózhatunk gyümölcsökkel, lekvárokkal, öntetekkel. Mi most meggylekvárt használtunk….
Mennyiség Előkészítés
4 adag 15 perc
Pihentetés
12 óra fagyasztás
Mennyiség Előkészítés
4 adag 15 perc
Pihentetés
12 óra fagyasztás
Meggyes “kókuszjoghurt” fagyi
Recept nyomtatása
A krémes házilag készített fagyi, bár nyáron esik a legjobban, de megfelelő rátéttel akár téli finomságot is varázsolhatunk belőle. Alapja egy “kókuszjoghurt”, amit egyéni ízlés szerint tovább turbózhatunk gyümölcsökkel, lekvárokkal, öntetekkel. Mi most meggylekvárt használtunk….
Mennyiség Előkészítés
4 adag 15 perc
Pihentetés
12 óra fagyasztás
Mennyiség Előkészítés
4 adag 15 perc
Pihentetés
12 óra fagyasztás
Hozzávalók
Mennyiség: adag
Elkészítés
  1. A hozzávalókat (a lekvár kivételével) robotgéppel habosra keverjük, majd óvatosan hozzá forgatjuk a lekvárt.
  2. Kanalazzuk egy kisebb fém tálba/kenyér sütiformába, frissen tartó fóliával fedjük le és tegyük a fagyasztóba (40-45 percig).
  3. Ha letelt az idő, vegyük ki és alaposan keverjük át a masszát, majd ismét rakjuk vissza a fagyasztóba és ezt ismételjük meg 4-szer. Ezzel a módszerrel igazán krémes és selymes állagot kap.
  4. Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.
  5. Adagolhatunk még rá a lekvárból, tehetünk rá öntetet, vagy gyümölcsöt és kanalazzuk be. 🙂
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Kíváncsi vagy mivel készítettük a fagyihoz az alapot? Kattints IDE!