A krémes házilag készített fagyi, bár nyáron esik a legjobban, de megfelelő rátéttel akár téli finomságot is varázsolhatunk belőle.
Alapja egy "kókuszjoghurt", amit egyéni ízlés szerint tovább turbózhatunk gyümölcsökkel, lekvárokkal, öntetekkel.
Mi most meggylekvárt használtunk....
Előkészítés | 15 perc |
Pihentetés | 12 óra fagyasztás |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 600 g kókuszjoghurt
- 1 evőkanál méz helyettesíthető agave sziruppal
- 4 evőkanál meggy lekvár ízlés szerint változtató az íze és a mennyiség
- 1 evőkanál vanília kivonat
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A hozzávalókat (a lekvár kivételével) robotgéppel habosra keverjük, majd óvatosan hozzá forgatjuk a lekvárt.
- Kanalazzuk egy kisebb fém tálba/kenyér sütiformába, frissen tartó fóliával fedjük le és tegyük a fagyasztóba (40-45 percig).
- Ha letelt az idő, vegyük ki és alaposan keverjük át a masszát, majd ismét rakjuk vissza a fagyasztóba és ezt ismételjük meg 4-szer. Ezzel a módszerrel igazán krémes és selymes állagot kap.
- Adagolhatunk még rá a lekvárból, tehetünk rá öntetet, vagy gyümölcsöt és kanalazzuk be. 🙂
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Kíváncsi vagy mivel készítettük a fagyihoz az alapot? Kattints IDE!