Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
- 75 g blansírozott mandula
- 1 kávéskanál kókuszreszelék
- 1 csipet himalája só
- 1 csipet őrölt vanília
- 2 csepp bio citrom olaj
- víz a maximum jelzésig
- 1 evőkanál juharszirup utólag keverjük az italhoz
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
- Amíg készül a "tejital", addig ferforralunk 0,5 l vizet és bele teszünk 1 evőkanál juharszirupot. Ehhez szűrjük az elkészült "mandulatejet".
- Üvegekbe tesszük, forrón lezárjuk, így hetekig eláll a hűtőben.
Megjegyzés
R.J. Katalin receptje