“Mandulatej” 2.
Recept nyomtatása
Egy kedves Vegital készülék tulajdonos osztotta meg velünk az általa kikíséletezett “mandulatej” receptet. Elmondása szerint ez a tejpótló kiváló kávéhoz is, tejhabosítóban habos lesz.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
“Mandulatej” 2.
Recept nyomtatása
Egy kedves Vegital készülék tulajdonos osztotta meg velünk az általa kikíséletezett “mandulatej” receptet. Elmondása szerint ez a tejpótló kiváló kávéhoz is, tejhabosítóban habos lesz.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Hozzávalók
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: “száraz mag”, “áztatott mag”, “gabonatej”, “soymilk”, “five grain”
  3. Amíg készül a “tejital”, addig ferforralunk 0,5 l vizet és bele teszünk 1 evőkanál juharszirupot. Ehhez szűrjük az elkészült “mandulatejet”.
  4. Üvegekbe tesszük, forrón lezárjuk, így hetekig eláll a hűtőben.
Megjegyzés

R.J. Katalin receptje