Előkészítés | 15 perc |
Program idő/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 1 óra hűtés |
Mennyiség |
|
Hozzávalók
Sütemény alap
- 2 bögre aprószemű zabpehely
- 0,5 bögre egész zabpehely
- 3 db banán
- 9 db datolya (15 percig forró vízben áztatjuk, majd kimagozzuk)
- 1 dl víz (amiben a datolya ázott)
Csokimáz:
- 3 evőkanál kakaó
- 0,5 dl növényi tejpótló
- 100 g eritrit vagy cukor
Mákos-kókuszos réteg:
- 1 adag kókuszos szűrlemény a (tejpótló 250 g kókuszreszelékből készült)
- 50 g mák
- 1 db bio citrom héja
- 0,5 db bio citrom leve
- 1,5 dl növény tejpótló
- 4 evőkanál utifű maghéj
- Pár szem aszalt szilva (opcionális)
- eritrit vagy más édesítő ízlés szerint
Gyümölcsös réteg:
- 450 g meggy (mirelitet használtunk)
- 1 dl víz
- 1,5 evőkanál agar-agar
- 1/4 db bio citrom leve
- eritrit vagy más édesítő ízlés szerint
Hozzávalók
Sütemény alap
Csokimáz:
Mákos-kókuszos réteg:
Gyümölcsös réteg:
|
Elkészítés
- A banánt és a datolyát a vízzel pépesre aprítjuk, és összekeverjük a zabpehellyel. Bevizezett szilikon formába nyomkodjuk, majd 180°-on 15 percig sütjük.
- Az alapra csokimázat kentünk. Akár el is hagyható, de így még finomabb az eredmény. A csokimázhoz kis fazékban felforraljuk a kakaót a növényi tejpótlóval és az édesítővel. Folyamatosan kevergetjük. Ha az édesítő elolvadt benne, kész is van. Várjuk meg, míg hűl egy picit és kenjük az alapra.
- A kókuszos réteghez a mákot a citromhéjjal, a növényi tejpótlóval és az édesítővel felfőzzük. Ezután hozzáöntjük a kókuszszűrleményhez. Ehhez adjuk még a citrom levét, és az útifűmaghéjat, (+aszalt szilvát) majd jól összekeverjük. A csokis alapra egyengetjük ezt a réteget is.
- Végül a gyümölcsös réteg következik. A meggyet a vízzel, a citromlével és az agar-agarral felfőzzük sűrűre, majd a süti tetejére öntjük és szépen eloszlatjuk. Az elkészült sütit érdemes 1 órára hűvös helyre tenni, hogy az útifű jól felszívja a nedvességet.
Megjegyzés
Kozupné Tóth Bianka receptje